Resa till Porsche i Stuttgart-Zuffenhausen

En vecka i Mecka

Vi har fått tillfälle att besöka anläggningarna hos Porsche i Zuffenhausen onsdag 14/9 och torsdag den 15/9. Vi kommer att guidas genom museet, genom fabriken -huvudmontage linjen och motorfabriken, Souvenirshopping på Porsche Design Drivers Selection, lunch I Porsches Casino alt. Museets Boxenstop samt middag med Porsche AG.

Vi startar resan med buss söndag 11/9. Bussen utgår från Stockholm  till Trelleborg via Sörmland, Östergötland, Småland, och Skåne. Resan är på sju dagar med hemkomst till Sverige lördag 17/9

Natten mellan söndag och måndag tillbringar vi på färjan till Travemünde dit vi anländer måndag morgon. Kort resa till Hamburg där vi besöker Prototyp (http://www.prototyp-hamburg.de) och  Miniaturwunderland (www.miniaturwunderland.de)

Resten av veckan, utöver besöket hos Porsche, besöker vi Auto & Technik Museum i Sinsheim(http://sinsheim.technik-museum.de), René Staud Photography i Leonberg (http://www.renestaud.com)och Meilenwerk i Stuttgart (http://www.meilenwerk.de/Meilenwerk_Stuttgart_index.php)

I Zuffenhausen nattar vi över tre nätter på Achat Comfort Hotel, på bekvämt gångavstånd till Porscheplatz som är navet i det vi vill uppleva i Zuffenhausen.

Fredagen startar vi återfärden mot Lübeck och Sverige. Innan vi bordar färjan kommer vi att stanna till vid lämplig handelsplats. Ev hittar vi ett intressant stopp på hemresan genom Tyskland innan vi övernattar i norra Tyskland och avnjuter avskedsmiddagen för denna gång.

Priset blir ca 8000:- SEK/person i dubbelrum. Vi  tror vi ska fixa det lite lägre. Priset inkluderar bussresa, färja inkl. hytt och middag, alla entréavgifter, hotell, frukost, alla middagar samt vissa luncher.

Researrangör är Michael Jönssons reseföretag Reside i Halmstad. Michael är medlem i vår klubb och är en fena på att arrangera udda resor, inte minst då det gäller bilhobbyn. En annan av våra medlemmar, Mats Roll med Rolls Buss, skjutsar oss bekvämt genom Europa i sin blå långfärdsbuss. Mats har stor erfarenhet av resor till Zuffenhausen, han har skjutsat runt Porsche Club Sveriges entusiaster i massor av år.

Mera information, kostnad, anmälning och annat kommer i vår tidnings Impuls och kommer att finnas här på vår webb och i forumet. Våra medlemmar har naturligtvis första tjing. Skulle inte, vid ett visst datum, bussen vara fylld erbjuder vi andra resenärer att resa med.

Välkomna till en vecka i Mecka.

Har du frågor är du välkommen att kontakta:
Kurt Bertilsson: 036-17 59 20 alt. 0708-356 901, kurt.bertilsson@telia.com eller Lars Larsson 021-20609 alt. 070-56 346 19, lars.j.g.larsson@telia.com